Πανελληνιονίκης 15 ετών και 2 μηνών! – Έγραψε ιστορία!

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου του Φώτη Στεφανή, είναι η η νεότερη πρωταθλήτρια Ελλάδας στο επί κοντώ και νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η αθλήτρια του προπονητή Φώτη Στεφανή (φωτο) ξεπέρασε τα 3,90μ., ενώ στην συνέχεια προσπάθησε στα 4μ. χωρίς επιτυχία. Νωρίτερα, η μικρή που δείχνει να έχει τσαγανό και θέληση για σπουδαίες επιδόσεις στο μέλλον ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 3,45 και 3,65μ. και έκανε μία άκυρη στα 3.80μ.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, το άλμα επί κοντώ στις γυναίκες, ήταν το αγώνισμα που έκαναν οι αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής όταν πια είχαν μεγαλώσει για το άθλημα τους και ήθελαν να παραμείνουν στον αθλητισμό. Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτέλεσε την πρώτη εξαίρεση καθώς μπήκε απευθείας στο επί κοντώ.

Τα χρόνια πέρασαν και η παρουσία της Στεφανίδη και της Κυριακοπούλου (και φυσικά της σπουδαίας Ισινμπάεβα) έφερε στο αγώνισμα πολλά μικρά κορίτσια. Ένα από αυτά, η Αριάδνη Αδαμοπούλου, η οποία σήμερα έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια Ελλάδας στο επί κοντώ, στην κατηγορία των γυναικών.

Με άλμα στα 3.90μ. με την πρώτη της προσπάθεια, η 16χρονη αθλήτρια της Φιλοθέης ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, δείχνοντας σημάδια για την εξέλιξη της και κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα της κερκίδας. Ευτυχισμένη και με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο η Αριάδνη μίλησε για την επιτυχία της: «Είμαι πολύ χαρούμενη με τον αγώνα μου. Με το 3.90μ. ισοφάρισα το ατομικό μου ρεκόρ, αν και θα ήθελα και τα 4μ. αλλά δε μου βγήκαν. Στόχος μας από εδώ και πέρα είναι ο ανοιχτός στίβος, όπου θέλω να ξεπεράσω τα 4 μέτρα και σαν κορασίδα να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση στο ευρωπαίκό της κατηγορίας μου στην Τιφλίδα».

Όσον αφορά στην απορία μας, τί ήταν αυτό που την ώθησε να επιλέξει το επί κοντώ, όπως φαίνεται, όλα ξεκίνησαν το 2008 όταν η Γέλενα Ισινμπάεβα είχε δώσει τρομερό σόου στους Ολυμπιακούς κάνοντας το εκπληκτικό 5.05μ. που μέχρι σήμερα παραμένει παγκόσμιο ρεκόρ.

«Ξεκίνησα όταν είδα στην τηλεόραση το αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Πεκίνο και ζήτησα από τον πατέρα μου να με φέρει σε επαφή. Από τότε γνώρισα τον προπονητή μου κύριο Φώτη Στεφανή, τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια και συνεχίζω με το αγώνισμα που αγάπαω» ήταν τα λόγια του νέου αστεριού του επι κοντώ.

Επίσης σε άλλο μέσο η Αριάδνη δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη που ισοφάρισα το ατομικό μου ρεκόρ. Ήθελα και παραπάνω, αλλά δεν βγήκε. Στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων της Τιφλίδας, όπου θέλω να κάνω ένα άλμα πάνω από τα 4μ. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και την οικογένεια μου», δήλωσε η νεότερη πρωταθλήτρια Ελλάδας στο επί κοντώ και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να αγωνιστεί η Κυριακοπούλου, την οποία θαυμάζω από μικρή».

Τέλος, η μαθήτρια της Α’ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ιλίου δεν παρέλειψε να κάνει παράπονα για τον καθηγητή της στην γυμναστική στο σχολείο: «Έβγαλα γενικό μέσον όρο 18,6 και ο γυμναστής μου έβαλε 19… Μετά από αυτό, θα πηγαίνω με τζιν στην γυμναστική», είπε γελώντας.

Από την πλευρά του ο προπονητής της, Φώτης Στεφανής τόνισε: «Είναι μία αθλήτρια που έχω από 9 ετών και την νιώθω σαν παιδί μου. Η ψυχοσύνθεση της είναι πρωταθλήτριας και θα φτάσει πολύ ψηλά».

Tη δεύτερη θέση με άλμα στα 3,90 μ.  πήγε στην Έλεν Κλαούντια Πόλακ και την τρίτη η Μυρτώ Κασσωτάκη με άλμα στα 3,45μ.

Σχόλια