Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αρθρογραφία Ο επαγγελματισμός δεν πάει πάντα με τις ικανότητες...

Ο επαγγελματισμός δεν πάει πάντα με τις ικανότητες...

PDFΕκτύπωσηE-mail

b_280_280_16777215_0___images_stories1_016-kalokairi_albion-players-trainingjpg.jpgΣημαντικό κομμάτι για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή σε υψηλό επίπεδο είναι ο επαγγελματισμός. Το ταλέντο και οι ικανότητες είναι κάτι που όλοι διαθέτουν. Αλλος βεβαίως λιγότερο, άλλος περισσότερο και άλλοι, όχι πολλοί, έχουν το «θείο χάρισμα».

Το μυστικό όμως για να μπορέσεις να ανέβεις επίπεδο, να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους, να γίνεις η αναφορά στην ομάδα σου στο πρωτάθλημά σου και ούτω καθεξής είναι ο επαγγελματισμός που δείχνεις. Η προπόνηση είναι ο καθρέφτης για κάθε ποδοσφαιριστή. Πόσω δε μάλιστα το διάστημα της προετοιμασίας. Και είναι αλήθεια πως ο επαγγελματισμός δεν πάει πάντα πακέτο με τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή.

Μπορεί να έχεις ΤΟ ταλέντο, μπορεί να σε έχει προικίσει ο Θεός με σπάνιες ικανότητες, αλλά από την άλλη μπορεί να είσαι πολύ μακριά από τα στάνταρ του 100% επαγγελματία. Αν κάποιος είναι τεμπελάκος, χρειάζεται να τον ταρακουνήσουν για να αλλάξει. Και αν δεν αλλάξει, απλά θα αδικήσει τον εαυτό του. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλά παραδείγματα παικτών που αδίκησαν τον εαυτό τους.

Μπορεί να συμβεί όμως και το αντίστοφο. Μπορεί σαν ποδοσφαιριστής να μην έχεις ιδιαίτερες ικανότητες. Μπορεί να είσαι ένας της... σειράς. Αλλά από την άλλη να είσαι αυτό που λέμε 100% επαγγελματίας. Τυπικός, σωστός, έτοιμος για να κάνεις το παραπάνω.

Θέλετε ένα τέτοιο παράδειγμα; Ο Σεμπά στον Ολυμπιακό. Σίγουρα δεν κάνει τη διαφορά. Ομως είναι από τους παίκτες που οι προπονητές θέλουν να έχουν. Δεν λέω ότι ο Βίκτορ έχει «θαμπωθεί» από τον Σεμπά. Σίγουρα δεν βλέπει κάτι ιδιαίτερο αγωνιστικά. Βλέπει όμως έναν ποδοσφαιριστή που προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, με διάθεση για δουλειά. Και αυτό είναι σημαντικό και οφείλουν άπαντες να έχουν αυτήν τη φιλοσοφία. Πώς νομίζετε άλλωστε πως επαγγελματίες επιπέδου Καμπιάσο συνεχίζουν σε υψηλό επίπεδο;

Πηγή:sentragoal.gr - Άρθρο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Για να δημοσιοποιηθεί το σχόλιό σας θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας. Το email που θα δώσετε πρέπει να είναι πραγματικό προκειμένου να λάβετε την σχετική ειδοποίηση έγκρισης.

Γίνε μέλος στο Football-Academies για να αποκτήσεις πρόσβαση στο σχολιασμό άρθρων. Εγγραφή

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Τελευταια Νεα Football-Academies.gr

..
..
..
.
.
.

..

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ