Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Η Επιστήμη στο Ποδόσφαιρο Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σεμινάριο FMS στην Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σεμινάριο FMS στην Ελλάδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

b_280_280_16777215_0___images_stories1_016-fthinoporo_paok-fms.jpgΠριν την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ένας νέος… όρος εμφανίστηκε στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών μέσω FMS, δηλαδή Functional Movement Screening.

Το FMS είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό περιορισμών ή ασυμμετριών σε επτά θεμελιώδη μοτίβα κίνησης που είναι σημαντικά για την ποιότητα της λειτουργικής κίνησης σε άτομα που δεν παρουσιάζουν πόνο ή δεν έχουν κάποιο μυοσκελετικό τραυματισμό.

Ο αθλητής κάνει μια σειρά ασκήσεων που εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά, βαθμολογείται ανάλογα με την εκτέλεσή τους κι αντίστοιχα καταρτίζεται πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων για τη βελτίωση τυχόν ανισορροπιών.

Ο ΠΑΟΚ κατόπιν συνεννόησης του ιατρικού και του τεχνικού τιμ ακολούθησε τη διαδικασία του FMS test στην έναρξη της σεζόν προκειμένου να διαμορφώσει ειδικό φάκελο με τις σωματικές ιδιαιτερότητες του κάθε παίκτη.

Τώρα, ο γυμναστής της πρώτης ομάδας, Δημήτρης Δανιηλίδης μαζί με τον γυμναστή της Κ20 Κώστα Καζάνα, στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των επιτελείων του Δικεφάλου συμμετέχουν στο πρώτο σεμινάριο για το FMS που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην πρόληψη των τραυματισμών επενδύοντας συνεχώς στον τομέα της αποκατάστασης και της αποθεραπείας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Για να δημοσιοποιηθεί το σχόλιό σας θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας. Το email που θα δώσετε πρέπει να είναι πραγματικό προκειμένου να λάβετε την σχετική ειδοποίηση έγκρισης.

Γίνε μέλος στο Football-Academies για να αποκτήσεις πρόσβαση στο σχολιασμό άρθρων. Εγγραφή

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Τελευταια Νεα Football-Academies.gr

..
..
..
.
.
.

..

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ